aankoop woning per e-mail is voortaan mogelijk!

In het Staatsblad van gisteren (10 oktober 2018) verscheen de ‘wet van 20 september 2018  tot harmonisatie van de begrippen elektronische handtekening en duurzame gegevensdrager en tot opheffing van de belemmeringen voor het sluiten van overeenkomsten langs elektronische weg’ (inwerkingtreding: 20 oktober 2018).

Deze wet wil onder meer de obstakels wegwerken voor het sluiten van overeenkomsten langs elektronische weg. Zo werd het Wetboek Economisch Recht gewijzigd, zodat ook de bijzondere categorieën van overeenkomsten uit dit artikel - inclusief de verkoop van onroerend goed - elektronisch kunnen worden gesloten. Let wel: de e-mail moet voorzien zijn van een elektronische handtekening. Deze definitie omvat alle soorten elektronische handtekeningen, zoals handgeschreven gescande handtekeningen, biometrische handtekeningen (bv. stemherkenning, irisherkenning, herkenning van vingerafdrukken), digitale handtekeningen of de eenvoudige codes van bankkaarten.
 

In de kijker

€167 000

Bouwgrond met loods. Op het eerste verdiep (20m²) bevindt zich een keukentje. Dit pand biedt veel mogelijkheden.


0

200m²

500.00m²
€720

Goed gelegen duplex appartement met tuin. De ruime ingerichte keuken geeft zicht op achterliggend groen. De grote raampartijen in de living zorgen voor veel lichtinval.


3

170m²

270.00m²